Известие

Collapse
No announcement yet.

нормално ли е да има налягане в резервоара?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• нормално ли е да има налягане в резервоара?

Защо се получава това налягане,като махна капачката толкова е голямо налягането , че чак резервоара почва да пука.

Моят боксер също ги прави тези номера.Когато отвивам капачката на резервоара се чува ужасно фъщене.Попитах едно приятелче на бензиностанциата дали често го наблюдава това,и момчето каза че е доста срещано .Разбрах че проблема идвал от клапанче в системата,което клеасвало,но не знам как да стигна до него.Ако някои е запознат,моля да сподели.

Comment

И в моя се създава налягане. Наскоро бях попаднал на една тема тук във форума и май е доста често срещано и доколкото разбрах не е опасно, ама знае ли човек. Някой по-запознат ако може да сподели мнение...
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
      Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
      Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Мисля че не е налягане а е вагум.

Comment

Това си е нормално според производителя. Няма място за притеснение. Резервоара е херметически затворен и от там идва този вакуум.
          Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя

Comment

Първоначално публикувано от dido76bg Покажи съобщение
            Това си е нормално според производителя. Няма място за притеснение. Резервоара е херметически затворен и от там идва този вакуум.
            Не е вакуум ,ами си е налягане,излизат пари навън! Ама дали трябва да е така не се знае?

Comment

При мен също го има това .
              Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Първо според мен не е налягане а по-скоро вакуум в резервоара, ма карай. И не е много нормално(не че и при мен не е така).
                Има един клапан за бензиновите изпарения, който се запушвал, дискутирано е тука:
                http://http://clubalfaromeo.com/foru...F0%E2%EE%E0%F0

AR 145 QV '97

Comment

Аз махнах гуменото уплътнение на капачката и вече нямам проблем . Не знам колко е удачно, но 2 месеца е ок. При мен налягането беше дооста сериозно и това ми се стори по-разумния вариант
                  166, 2.4 JTD'00

Comment

то много хора го имат това налягане,ама така ли трябва да е???

Comment

Ето цитат от темата, която е дискутирана преди
                      "От наръчника на Алфа 156:
                      Quote:
                      WARNING The fuel tank is sealed hermetically and pressure may build up inside. Any noise of rushing air when the cap is removed is perfectly normal.
                      И не само при Алфите се получава това, имам приятел бензинаджия и го питах - каза ми, че го чува често като отваря резервоари."

Comment

Колкото повече е бил бензина които е зареден и изгорен толкова по осезаемо се чува при отваряне на следващото зареждане напълно нормално е да вземе въздух.
                        Ако е бил пълен и си изхабил само малка част от горивото и искаш да долееш то тогава е нормално да издуха бензинови пари на вън особено в по топлите часове на денонощието.Познавах един скъперник който лятно време зарежда само на денонощни безиностанции към 4-5 сутринта тъй като тогава е най хладно и бензина е най малко разширен .
                        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

колеги проблема е в клапана на резервоара когато не си палните резервоара догоре много време а седи до половината или по малко клапана клеясва и има вакум и моита беше така но един бензинджия ми каза и от тогава го палня до горе и нямам никакви проблеми с вакума
                          алфа 145 1,7 16v Turbo

Comment

Не знам защо толкова се чудите. И преди в подобната тема беше цитирано това което и сега dido76bg е цитирал. Образува се вакуум. След като производителят си казва, че резервоара е затворен херметически, значи при изгаряне на бензина той освобождава място, което нормално би се напълнило с въздух ако не беше херметически затворен, но при положение че е, се образува вакуум. Така че е съвсем нормално да фъщи когато се отвори и подобни неща като махане на уплатненията на капачката ми се струват доста крайни мерки за борба с незнаен "проблем". Бензина се изпарява доста бързичко. Не че ще ви се изпари резервоара, но изпаренията са си изпарения. А относно вслушването в съветите на бензинджиите, дори не ги коментирам. За тия коли свестни майстори трудно се намират, а бензинджиите...сами си правете извода.
                            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Правилно!!!
                              Колите не са лошички, но от съвети на този и онзи и прилагането на различни хитрини, затова на този хал. Сипвайте хубав бензин, карайте, докато не усетите, че не е зле положението и когато стане така - при добър майстор /сервизи и магазини в технически раздел/ за да я преслуша. Едва ли някой си прови прегледите и преслушванията, които са по книжка редовно. Примерно преди дълъг път - преглед.
                              Повечето от нас, сами си вкарват автогол и после форума препълнен с едни и същи теми. Нека се заемем с проблемите, които са си по рождение - фаровете примерно .
                              За вариаторите - http://home.hccnet.nl/jaap.bouma/PhaseVariator.htm / http://en.wikipedia.org/wiki/Variator
                              Last edited by dido76bg; d.m.y г., 12:44.

Comment

Working...
                              X